Loader

Τηγανίτες λαχανικών special

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

3 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτρια πατάτα
1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
1 μέτρια μελιτζάνα ψημένη ή τριμμένη
3-4 φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες
5-6 φυλλαράκια σπανάκι
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ δυόσμο φέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό
2-3 αυγά
2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ αποξηραμένες νιφάδες πατάτας
2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ αλάτι, πιπέρι
100-200 γρ. φέτα χονδροτριμμένη
Όσο καλαμποκάλευρο χρειαστεί

Οδηγίες

Βήμα 1

Τρίβετε τα λαχανικά στον χοντρό τρίφτη, αν θέλετε ψήνετε τη μελιτζάνα Στο γκριλ του φούρνου, την βάζετε σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων να ιδρώσει μέχρι να χλιάνει ή να κρυώσει τελείως και την καθαρίζετε, η φλούδα φεύγει πολύ εύκολα και την πολτοποιείτε. Αν τα κολοκυθάκια σας έχουν και λουλούδι θα αφαιρέσετε τους στήμονες, θα το πλύνετε καλά και θα το ψιλοκόψετε μαζί με το σπανάκι, τον άνηθο το δυόσμο, τον μαϊντανό, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια και θα τα προσθέσετε στα λαχανικά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, θα ρίξετε τις νιφάδες πατάτας, θα ανακατέψετε καλά με ένα κουτάλι, θα προσθέσετε το σιμιγδάλι και θα αφήσετε το μίγμα να μείνει για 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του. Θα προσθέσετε τα αυγά και όσο καλαμποκάλευρο χρειαστεί να γίνει μια χαλαρή ζύμη που να κολλάει. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα, θα σφίξει τόσο ώστε ακόμη και θα πλάθετε με λαδωμένα χέρια και μετά με δυό κουτάλια παίρνετε κομματάκια ζύμης και φτιάχνετε κεφτεδάκια. Θα πάρετε λίγη ζύμη με ένα κουτάλι και με το δεύτερο κουτάλι θα το σπρώξετε κατευθείαν μέσα σε τηγάνι με αρκετό λάδι να τηγανιστούν σε μέτρια θερμοκρασία. Δε θα τα γυρίσετε παρά μόνο αφού ψηθούν από τη μια πλευρά. Ή θα λαδώνετε καλά τα χέρια σας θα βάζετε μια κουταλιά στην παλάμη σας και θα τα πλάθετε στο μέγεθος καρυδιού, θα τα πατάτε ελαφρά και θα τα τηγανίζετε.Να ξέρετε πως πρέπει να αφήνετε τη ζύμη για λίγο να ξεκουράζετε και να σφίγγει, στο ψυγείο γίνεται γρηγορότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *