Loader

Τα κουλούρια του Πάσχα 2012

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

250γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

3βανίλιες

4αυγά

400γρ.ζάχαρη

1200γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30γρ.αμμωνία σκόνη

120γρ.γάλα πλήρες

1/3φλ.τριμμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά , τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Εντωμεταξύ διαλύουμε την αμμωνία σε χλιαρό γάλα. Μεταφέρουμε το μείγμα που χτυπήσαμε στο μίξερ σε μεγάλη λεκάνη και ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι. Το ανακατεύουμε ελαφρά και το πλάθουμε λίγο με τα χέρια. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, σκεπασμένο με μια πετσέτα για 30 λεπτά. Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής μας ,τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30λεπτά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *