Loader

Τας κεμπάπ με μακαρόνια σε φύλλο κρούστας

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  


800γρ.μοσχάρι σπάλα σε κύβους
250γρ.σπαγγέτι Νο 6
6 φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1 φλ.κεφαλοτύρι τριμμένο
1κ.γλ. ρίγανη
1 1/2φλ.χυμός ντομάτας
Αλατοπίπερο
1 ντομάτα σε φέτες
1/2φλ.λάδι & λίγο ακόμα για το άλειμμα των φύλλων

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνω το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρω εκεί τα κομμάτια του κρέατος,να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνω μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύω. Ρίχνω τη σάλτσα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και λίγο νεράκι και αφήνω να σιγοβράσει τουλάχιστον 1 ώρα. Εντωμεταξύ βράω τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβετε τα φύλλα σε 4 κομμάτια και τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Χρησιμοποιούμε ένα μπωλάκι μεσαίου μεγέθους και βάζουμε 4 φύλλα λαδωμένα κάθε φορά, σταυρωτά μέσα στο μπωλ. Τοποθετούμε μια ροδέλα ντομάτας, 1 γεμάτη κουταλιά από το κρέας, 1 χούφτα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Κλείνουμε τα φύλλα που περισσεύουν και τα λαδώνουμε για να κλείσουν. Το αναποδογυρίζουμε σε λαδωμένα ταψί. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και με ένα πινελάκι αλοίφουμε κάθε πιτάκι με λάδι ανακατεμένο με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *