Loader

Pesto βαλεριάνα με ζυμαρικά και αρακά

2014-05-15
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

30/5/14

Pesto βαλεριάνα με ζυμαρικά και αρακά είναι το σημερινό μας πιάτο. Το μελετήσαμε, το μαγειρέψαμε, το δοκιμάσαμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Δεν είμαι ιδιαίτερα σίγουρη αν η καταπραϋντική ιδιότητα της βαλεριάνας με ηρεμεί και ιδιαίτερα μέσω του φαγητού. Προφανώς σε ρόφημα είναι η καλύτερη επιλογή. Αλλά αν θέλετε ένα φαγητό ελαφρύ, χορταστικό , νόστιμο και υγιεινό, τότε είναι σίγουρη η σωστή επιλογή.

peavalerianapasta (1) peavalerianapasta (4)

 

Συστατικά  

Για το pesto:

2 φλιτζάνια φύλλα βαλεριάνας

1 φλιτζάνι καρυδόψιχα

½ φλιτζάνι ψίχα ηλιόσπορου

1 φλιτζάνι λευκό cheddar τριμμένο ή παρμεζάνα

Χυμός 1 λεμονιού

¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλατοπίπερο

Για τα ζυμαρικά:

180gr. Κοντό ζυμαρικό της προτίμησης μας

½ φλιτζάνι αρακάς, φρέσκος ή κατεψυγμένος

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Φέτες λεμονιού και ντομάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto: Βάζουμε στο multi την καρυδόψιχα και τον ηλιόσπορο και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Βήμα 2

Φυλάμε το μισό στο ψυγείο για άλλη χρήση και κρατάμε το υπόλοιπο στην άκρη για τα ζυμαρικά μας.

Βήμα 3

Για τα ζυμαρικά: Ρίχνουμε σε μπόλικο νερό που βράζει τα ζυμαρικά και μετά από 7 λεπτά τον αρακά.

Βήμα 4

Τα βράζουμε όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Αν ο αρακάς είναι φρέσκος τον βράζουμε από πριν για 15-20 λεπτά και τον ρίχνουμε στο τέλος στο φαγητό.

Βήμα 5

Στο ζεστό σκεύος ρίχνουμε το λάδι και το pesto που κρατήσαμε και μόλις αρχίσει να διαλύεται προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας αν θέλουμε με φέτες ντομάτας και λεμονιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *