Loader

Τέλεια κρουτόν με μπαγιάτικο ψωμί

2013-07-30
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 12λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

Για 100γρ.μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια θα χρειαστούμε:

30γρ.λιωμένο βούτυρο

30γρ.λάδι

2κ.σ.ρεγκάτο ή άλλο τυρί σκληρό τριμμένο

2κ.σ.μουστάρδα Dijon

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το λάδι και τη μουστάρδα. Τα ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ τα κομματάκια του ψωμιού και το τυρί. Περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε απλωτά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Χρησιμοποιούμε τα κρουτόν σε σούπες ή σαλάτες. Μπορούμε να τα φυλάξουμε κανα δυο μέρες σε βάζο με καπάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *