Loader

Τάρτα με ψητές μελιτζάνες και φέτα

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

250γρ.αλεύρι

130γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 πρέζα αλάτι

1κρόκο αυγού

Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή και μέτρια ζύμη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση

2ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

1κ.σ.φρέσκια ή ξερή ρίγανη

1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

Λάδι

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το αλεύρι και τα τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το αλάτι, τον κρόκο και λίγο νερό μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο λίγα φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ ψήνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ραντισμένες με λίγο λάδι για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα. Ψιλοκόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τη σάρκα. Την διασκορπίζουμε πάνω στη μισοψημένη ζύμη μας και από πάνω απλώνουμε τις ντομάτες. Διασκορπίζουμε τη φέτα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και διασκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *