Loader

Τάρτα λαχανικών με βάση μελιτζάνας

2014-09-30
  • Servings: 2-4
  • Prep Time: 30λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 1:05 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

30/9/14

Τάρτα λαχανικών με βάση μελιτζάνας. Ούτε φύλλο, ούτε αλεύρι, ούτε και πολλά λιπαρά. Ψημένη στο φούρνο, σε όλα τα στάδια της εκτέλεσης της και όχι στο τηγάνι. Με αγνό ελαιόλαδο αντί βούτυρο ή λιπαρές ουσίες. Μια τάρτα για όλους και για όλες τις ώρες.

crustlessveggietart (1) crustlessveggietart (5)

 

Ingredients

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

Method

Step 1

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στο γκριλ στους 190C για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Step 2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε μια μικρή κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.

Step 3

Αλείφουμε με λάδι μια στρογγυλή φόρμα για τάρτες και την πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες να καλύψουν όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα και πασπαλίζουμε με τη μισή παρμεζάνα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα κολοκυθιού ντομάτας από πάνω.

Step 4

Ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, την υπόλοιπη παρμεζάνα, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τα υπόλοιπα υλικά.

Step 5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *