Loader

Τάρτα κολοκυθιού με έμπνευση

2014-09-01
  • Ποσότητα: 4-8 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ω
  • Έτοιμο σε: 2:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

1/9/14

Τάρτα κολοκυθιού με έμπνευση. Και γιατί όχι. Μπήκε ο Σεπτέμβρης και στο ZannetCooks νιώθουμε ανανεωμένοι και γεμάτοι έμπνευση. Καλό μήνα φίλοι μου και καλό μας φθινόπωρο!

inspirationtart (1) inspirationtart (7)

Συστατικά  

Για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι μαυρομάτικα φασόλια

2 μέτριες πατάτες

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα

¼ της κουταλιάς του γλυκού σκόρδο σκόνη

Λάδι για τη φόρμα

Για τη γέμιση:

3 μέτρια κολοκυθάκια

400gr. Σπανάκι

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

¼ του φλιτζανιού πράσινες ελιές, ψιλοκομμένες

Μια πρέζα μπούκοβο ή ότι καυτερό συστατικό προτιμάμε

2 αυγά, χτυπημένα

100gr. Γιαούρτι

Αλατοπίπερο

¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τη ζύμη: Βράζουμε τα μαυρομάτικα και τις πατάτες. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις πατάτες και χτυπάμε τα φασόλια στο multi.

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βήμα 4

Για τη γέμιση: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε αλατισμένα σε σουρωτήρι για μισή ώρα, να στραγγίξουν τα υγρά.

Βήμα 5

Αχνίζουμε το σπανάκι για 2 λεπτά, σε ελάχιστο νερό, το αφήνουμε να κρυώσει, το σουρώνουμε και το ψιλοκόβουμε.

Βήμα 6

Βάζουμε τα κολοκυθάκια και το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 7

Για το ψήσιμο: Απλώνουμε τη ζύμη σε φόρμα τάρτας που έχουμε αλείψει με το λάδι και την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και την απλώνουμε ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος παντού.

Βήμα 8

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά και άλλα 10 λεπτά στο γκριλ, να πάρει χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και την κόβουμε σε 4-8 κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *