Loader

Συκώτι τσίλι με κόκκινα φασόλια και αβοκάντο

2014-07-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

3/8/14

Συκώτι τσίλι με κόκκινα φασόλια και αβοκάντο. Επειδή το συκώτι μας κάνει καλό αλλά δεν ενθουσιαζόμαστε με τους κλασικούς τρόπους μαγειρέματος (λεμονάτο, ριγανάτο κ.λ.π.). Σας βρήκα την πιο γευστική πρόταση που έχετε δοκιμάσει ποτέ και δεν θα καταλάβει κανείς ότι αυτό που τρώει είναι συκώτι, ούτε και τα παιδιά που είναι οι πιο δύσκολοι του σπιτιού.

sikotimezestisldavocado (1) sikotimezestisldavocado (3)

Συστατικά  

180-200gr. Συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μικρό iceberg ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα

Χυμός 1 λεμονιού

1 φλιτζάνι ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα

1 μέτριο αβοκάντο

αλατοπίπερο

Chips ή nachos της αρεσκείας μας

Για τη μαρινάδα:

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

1/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί

Αλατοπίπερο

¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή μπούκοβο

½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια από το συκώτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα ή όσο περισσότερο μπορούμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το συκώτι, στραγγισμένο από τη μαρινάδα, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μετά από 2-3 λεπτά τα φασόλια και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το αβοκάντο, κομμένο σε φέτες και με μια κουτάλα ανακατεύουμε, πιέζοντας ελαφρά να λιώσει ελαφρά και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το φυλάμε ζεστό.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το iceberg σε πιατέλα ή βαθύ πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε το συκώτι με τα υπόλοιπα υλικά και τον μαϊντανό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα chips που θα χρησιμοποιήσουμε για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *