Loader

Συκώτι στη λαδόκολλα

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2κομμάτια συκώτι
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1/2φλ.γραβιέρα σε κυβάκια
1κ.σ.ρίγανη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και χλιαρό νερό να καλύψει το συκώτι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα. Κατόπιν με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε 2φύλλα λαδόκολλας και από πάνω ρίχνουμε τα τυριά. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τη λαδόκολλα απευθείας στο πιάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.