Loader

Συκώτι στη γάστρα με δαμάσκηνα

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι κομμένα σε κομμάτια μικρότερα

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κρεμμύδι τριμμένο

1κ.σ.ρίγανη

10δαμάσκηνα ξερά ολόκληρα ή κομμένα στη μέση

1/2κ.γλ.κανέλα

1κ.γλ.μπαχάρι

1φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μπαχάρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με 1 ποτήρι νερό περίπου. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 1 ώρα. Το σερβίρουμε ζεστό με λευκό ρυζάκι και σαλτσούλα από τη γάστρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.