Loader

Συκώτι με μυρωδικά και ζυμαρικά με αβοκάντο

2014-09-20
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

20/9/14

Συκώτι με μυρωδικά και ζυμαρικά με αβοκάντο. Ένα φθινοπωρινό πιάτο χορταστικό και πλούσιο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον ακόμα και αυτών που δεν αγαπούν το συγκεκριμένο είδος κρέατος.

avocadoliverpasta (1) avocadoliverpasta (6)

Συστατικά

  • 220gr. Μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ξύδι balsamico
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός πολύ ψιλοκομμένος
  • 160gr. Πένες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής μας
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 φλιτζάνια ραντίτσιο ή κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο , για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το συκώτι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις αρχίσει να το απορροφάει, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμύδια και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βήμα 2

Συμπληρώνουμε ½ φλιτζάνι νερό, κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-17 λεπτά.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και αφού το καθαρίσουμε από τη φλούδα το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Κόβουμε το μισό αβοκάντο σε κυβάκια και το άλλο μισό το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.

Βήμα 4

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις τα στραγγίξουμε τα ανακατεύουμε με το λιωμένο αβοκάντο και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Βήμα 5

Απλώνουμε σε πιατέλα το ραντίτσιο ή το λάχανο και από πάνω τοποθετούμε τα ζυμαρικά. Διασκορπίζουμε το συκώτι με τη σάλτσα του και διασκορπίζουμε από πάνω το υπόλοιπο αβοκάντο. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε για να βάλει ο καθένας μόνος του στο πιάτο ή το μοιράζουμε κατά τον ίδιο τρόπο σε μερίδες για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *