Loader

Συκώτι με δενδρολίβανο λεμονάτο

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2κιλό συκώτι μοσχαρίσιο (2 κομμάτια)

1κρεμμύδι τριμμένο

1σφηνάκι κονιάκ

Χυμό 1 λεμονιού

Λάδι

Αλατοπίπερο

3κλωνάρακι δενδρολίβανο ολόκληρα, για τη μυρωδιά

1κ.γλ.ρίγανη

1κ.γλ.μουστάρδα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το συκώτι μέχρι το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κονιάκ και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ρίχνουμε με το δενδρολίβανο και τη μουστάρδα. Συμπληρώνουμε χλιαρό νερό 2 δάχτυλα πάνω από το φαγητό μας και σιγοβράζουμε 1 ώρα. Σερβίρουμε το συκώτι ζεστό με τη σαλτσούλα του και λευκό ρυζάκι ή βραστά λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.