Loader

Σπιτικός ζωμός λαχανικών

2014-02-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

27/2/14

Φρέσκα λαχανικά εποχής, τι καλύτερο αναρωτιέμαι. Και όσο βλέπω την πληθώρα έτοιμων κατεψυγμένων λαδερών φαγητών στην αγορά , καθώς και όλων των ειδών ζωμούς σε κύβους, υγρά, σκόνες και όλα τα σχετικά Τρελαίνομαααι! Θα μου πείτε, χάριν ευκολίας και συντομίας και όλα τα σχετικά και θα το δεχτώ γιατί όλοι μας τα έχουμε χρησιμοποιήσει, αλλά συγκρίνεται με τίποτα το φρέσκο; Σπιτικός ζωμός λαχανικών από το ZannetCooks με πληροφορίες συντήρησης για πολύ καιρό στην κατάψυξη!

vegstock (6)

Συστατικά

  • 4 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 12 μανιτάρια κομμένα στα 4
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο, κατά βούληση
  • 2 φλιτζάνια σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ½ λίτρα νερό, περίπου ή όσο χρειάζεται για να υπερκαλύψει τα υλικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα . Ανάβουμε το μάτι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 2

Βράζουμε με μισόκλειστο καπάκι για 1 ώρα.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το περνάμε 2 φορές από σίτα. Μια από τα λαχανικά και μια από τα τελευταία υπολείμματα ώστε να έχουμε ένα καθαρό και τελείως διαφανή ζωμό. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα και στην κατάψυξη ως και 3 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *