Loader

Σπιτικά κρουτόν με σκόρδο και μυρωδικά

2016-02-17
  • Ποσότητα: 2 μεγάλα βάζα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

17/2/16

Σπιτικά κρουτόν με σκόρδο και μυρωδικά για να μην πάει χαμένο το μπαγιάτικο ψωμί μας και να το απολαύσουμε χωρίς τα επιπλέον συντηρητικά των αντίστοιχων του εμπορίου.

stalecroutons (3) stalecroutons (5)

Συστατικά

  • 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί κομμένο σε κυβάκια
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ή/ και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας μας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα κυβάκια ψωμιού.

Βήμα 2

Χτυπάμε στο multi, τον μαϊντανό, το θυμάρι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο που θα χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το ψωμί και προσθέτουμε το λάδι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με γάντια και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 3

Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε αεροστεγή συσκευασία,σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *