Loader

Σπανακόρυζο φούρνου με φινόκιο και ανθότυρο

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

600γρ.σπανάκι φρέσκο πλυμένο και χοντροκομμένο

Λάδι

1μικρό φινόκιο τριμμένο

4κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

Χυμό 2 λεμονιών

150γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο

Αλατοπίπερο

1φλ.ρύζι γλασέ

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο. Ρίχνουμε το σπανάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνιθο και συμπληρώνουμε νερό χλιαρό, 2φλιτζάνια περίπου. Σιγοβράζουμε περίπου 15 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι και λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά και τα μεταφέρουμε σε ταψί. Διασκορπίζουμε πάνω το ανθότυρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά περίπου. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *