Loader

Σπανακόρυζο κρασάτο

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1κιλό σπανάκι
1φλ.ρύζι καρολίνα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κρασί λευκό
1λίτρο ζωμός λαχανικών
3κρεμμύδια φρέσκα
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
Χυμό 3 λεμονιών
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Φέτα θρυμματισμένη προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το ρύζι και αφήνουμε 1 λεπτά να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *