Loader

Σπανακόπιτα με ρύζι

2013-06-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1πακέτο φύλλο κρούστας παραδοσιακό (για πίτες)

Λάδι

3αυγά χτυπημένα

300γρ.φέτα θρυμματιμένη

3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

1/2ματσάκι άνιθο ψιλ/νο

1κιλό σπανάκι φρέσκο πλυμένο και ψιλ/νο

Αλατοπίπερο

300γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο

1/2φλ.ρύζι νυχάκι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σπανάκι και τον άνιθο. Ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και τα αφήνουμε 10 λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψι, λαδώνοντας τα ένα ένα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Γυρνάμε όσα περισσεύουν προς τα μέσα και με ένα πινέλο αλείφουμε τη πίτα με λίγο λάδι ανακατεμένο με νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *