Loader

Σπανακοκεφτέδες με ρύζι

2013-06-07
  • Prep Time: 1:15 ω
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 1:30 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

400γρ,σπανάκι ψιλ/νο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να
½ ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
2κ.σ. λάδι
1/2κ.λγ.μοσχοκάρυδο
1φλ. ρύζι βρασμένο
200γρ.γραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
1φλ.σιμιγδάλι ψιλό
Αλατοπίπερο
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το σπανάκι και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφαιρούμε από το κατσαρολάκι το μείγμα μας με τρυπητή κουτάλα για να μας μείνουν όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά. Τα βάζουμε σε βαθύ μπωλ και προσθέτουμε εκεί το ρύζι, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το τυρί, τον άνηθο και το μοσχοκάρυδο. Τα ζυμώνουμε καλά και τα αφήνουμε καμιά ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξει λίγο Στη συνέχεια τα πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν καλά απ΄ όλες τις πλευρές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *