Loader

Σπαγγέτι κολοκυθιού με πικάντικα κεφτεδάκια και σάλτσα τσίλι

2015-03-28
  • Servings: 3-4
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 20λ
  • Ready In: 40λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

28/3/15

Σπαγγέτι κολοκυθιού με πικάντικα κεφτεδάκια και σάλτσα τσίλι για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα εντυπωσιακό ορεκτικό. Μια άκρως εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος της ιταλικής συνταγής για ζυμαρικά με κεφτεδάκια και marinara sauce. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ιδού το αποτέλεσμα.

meatbllszucchnoodles (1) meatbllszucchnoodles (6)

Συστατικά  

για τα κεφτεδάκια:

400gr. Μοσχαρίσιος κιμάς

1 αυγό

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα (chili sauce)

½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη

Αλατοπίπερο

Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

400ml χυμός ντομάτας

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κουταλιές της σούπας soya sauce

2 κουταλιές της σούπας balsamico

1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

½ κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός

Αλατοπίπερο

Για τα σπαγγέτι:

4-5 μεγάλα κολοκυθάκια

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια , σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος.

Step 2

Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό.

Step 3

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 17-20 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται επιπλέον νεράκι και ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.

Step 4

Για τα σπαγγέτι: Κόβουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο ή πολύ προσεχτικά με αιχμηρό μαχαίρι. Μοιράζουμε σε πιάτα τα κολοκυθάκια και από πάνω τα κεφτεδάκια. Διασκορπίζουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *