Loader

Σούπα ψητής μελιτζάνας

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

2μεγάλες μελιτζάνες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

1κ.σ.κύμινο

3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

3φλ.ζωμός λαχανικών

1ντομάτα τριμμένη

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κ.γλ.πιπέρι καγιέν

2/3φλ.πεπονάκι (ζυμαρικό)

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ακουμπάμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το κύμινο. Τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Περνάμε την ψίχα από το μούλτι. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, την ντομάτα, το σέλινο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το καγιέν. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 15 λεπτά και προσθέτουμε το πεπονάκι αν το χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε και βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε τη ζούπα ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *