Loader

Σούπα σέλερι βελουτέ με σολομό και καραμελωμένο φινόκιο

2014-03-18
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 25λ
  • Ready In: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

18/3/14

Παρόλο που ο καλός μου με πειράζει κάθε φορά που ακούει τη λέξη «καραμελωμένο» και τα παράγωγα του σε κάποια συνταγή, ότι είναι υποτίθεται κάτι περίπλοκο, έχω να σας πω, ότι εσάς δεν θα πρέπει να σας φοβίζει καθόλου. Καταρχάς γιατί η λέξη υπερτιμήθηκε από των λογιών εκπομπές – διαγωνισμούς της τηλεόρασης . Δεύτερον γιατί η διαδικασία όπως θα διαπιστώσετε είναι πιο εύκολο και από ένα αυγό μάτι και τρίτον γιατί βρίσκεται στο σωστό site! Σούπα σέλερι βελουτέ με σολομό και καραμελωμένο φινόκιο, για του λόγου το αληθές!

celerysalmonsoup (3) celerysalmonsoup (4)

Συστατικά  

Για το φινόκιο:

1 μέτριο φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες

2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα καστανή ζάχαρη

Χυμός ½ λεμονιού

Για τη σούπα:

6 στελέχη σέλερι, ψιλοκομμένα

1 ½ φλιτζάνια ρεβίθια ελαφρά βρασμένα

1 φύλλο δάφνης

6 ντοματίνια

1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη και λίγη ακόμα για το σερίρισμα

Αλατοπίπερο

2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, έτοιμος (από κύβο) ή σπιτικός

80gr. Καπνιστός σολομός, χωρισμένος σε κομμάτια για το σερβίρισμα

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Για το φινόκιο: Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις κάψει ρίχνουμε το λάδι. Με μια ξύλινη κουτάλα το απλώνουμε σε όλο τον πάτο του σκεύους και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ανακινώντας κατά διαστήματα το τηγάνι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά προσέχοντας μην καεί το μείγμα μας.

Step 2

Κατεβάζουμε το σκεύος από το μάτι, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Step 3

Για τη σούπα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σέλερι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Step 4

Προσθέτουμε το ζωμό, τη δάφνη και τα ντοματίνια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε τα ρεβίθια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Step 5

Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει και αφαιρούμε τη δάφνη. Πολτοποιούμε στο multi τα 2/3 της ποσότητας και τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα.

Step 6

Βάζουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και τη σερβίρουμε αμέσως, με καπνιστό σολομό , το καραμελωμένο φινόκιο και λίγο επιπλέον λάδι και αλατοπίπερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *