Loader

Σούπα γαλοπούλα

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κιλό γαλοπούλα ,διάφορα μέρη, ξεκοκκαλισμένο και ψιλ/νο

2κ.σ.λάδι

Αλατοπίπερο

2λίτρα ζωμό όπου έβρασε η γαλοπούλα,σουρωμένος

Χυμό 2 λεμονιών

2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.ρύζι για σούπα

2κ.σ.κορν φλάουρ

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το λάδι, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο και με απαλές κινήσεις το ενώνουμε με τη μαρέγκα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας στη σούπα και σερβίρουμε αμέσωςαφού προσθέσουμε τη λιανισμένη γαλοπούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.