Loader

Σοφρίτο

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κιλό μοσχάρι σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι αλεύρι
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού ξίδι λευκό
1 σφηνάκι κρασί λευκό
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σκουπίζουμε καλά τις φέτες μοσχαριού με χαρτί κουζίνας και τις αλευρώνουμε. Σοτάρουμε τις φέτες του κρέατος ελαφρώς σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα. Pίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Στρώνουμε τις φέτες του κρέατος σε καθαρό τηγάνι, το περιχύνουμε με το ζεστό σκόρδο και τον μαϊντανό, προσθέτουμε το ξίδι και το κρασί, και, μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Pαντίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα του. Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *