Loader

Σολομός Cajun και πατάτες βεντάλια

2015-02-08
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 45λ
  • Ready In: 1:05 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

13/2/15

Σολομός Cajun και πατάτες βεντάλια για το γεύμα του Αγίου Βαλεντίνου. Ελαφρύ, σπιτικό και εντυπωσιακό χωρίς πολύ κόπο. Με λίγα λόγια ιδανικό για να εκπλήξετε το έτερον ήμισυ.

cajunsalmon (1) cajunsalmon (4)

Συστατικά  

Για το σολομό:

2 φέτες σολομός

2 κουταλιές της σούπας πιπέρι Cajun*

2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο

Για τις πατάτες:

4 μέτριες πατάτες πολύ καλά πλυμένες

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τρίμμα

½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη

3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

½ κουταλιά της σούπας ξερό μυρωδικό της αρεσκείας μας

*Αν δεν έχουμε μπαχαρικό Cajun μπορούμε να ανακατέψουμε και να αλείψουμε τις φέτες του σολομού με ένα μείγμα από αλατοπίπερο, σκόρδο σκόνη, πάπρικα, αποξηραμένες νιφάδες κρεμμυδιού, πιπέρι καγιέν, ξερή ρίγανη, ξερό θυμάρι και σκόνη τσίλι. Επίσης επειδή το μείγμα Cajun είναι εξαιρετικά νόστιμο και θα το χρησιμοποιήσουμε σε πολλές συνταγές, μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα και να το φυλάξουμε στο ράφι με τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας.

Method

Step 1

Για το σολομό: Ακουμπάμε τις φέτες του σολομού σε αντικολλητικό ταψί και τις αλείφουμε με το πιπέρι Cajun ή το μείγμα που θα ετοιμάσουμε.

Step 2

Ραντίζουμε με το λάδι και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15-20 λεπτά.

Step 3

Για τις πατάτες: Εντωμεταξύ ακουμπάμε μια μια τις πατάτες σε επιφάνεια κοπής και με κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε βαθιές φέτες, χωρίς να τις κόψουμε τελείως.

Step 4

Ανακατεύουμε τη σκόνη σκόρδου με λίγο αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε τις πατάτες αφού τις ακουμπήσουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτου την κάθε μια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο. Τις ακουμπάμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά.

Step 5

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μυρωδικό που θα επιλέξουμε και την παρμεζάνα. Ξετυλίγουμε τις πατάτες από το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 4-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Step 6

Σερβίρουμε το σολομό και ακουμπάμε από 2 πατάτες σε κάθε πιάτο και αν θέλουμε και κάποια σαλάτα της αρεσκείας μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *