Loader

Σοκολατένια τούρτα του έρωτα

2016-02-07
  • Μερίδες: 8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

14/2/16

Σοκολατένια τούρτα του έρωτα, με πλούσια γεύση σοκολάτας και πολύ έρωτα! Χρόνια πολλά σε όλους του ερωτευμένους φίλους και φίλες!

stvalchoco (1) stvalchoco (2)

Συστατικά  

250gr. Βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι βραστό νερό
200gr. Κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο σκόνη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
Σοκολατάκια , χρωματιστή τρούφα ή ότι άλλο θέλουμε για τη διακόσμηση
Για την ganache:
125gr. Βούτυρο
150gr. Κουβερτούρα

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνω σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με τη ζάχαρη ανακατεύοντας και ρίχνουμε το νερό, την κουβερτούρα και τον εσπρέσο. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας, την βανίλια και τελευταία τα αυγά ένα ένα. Μόλις αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο και λείο μείγμα το μεταφέρουμε σε στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά ή ότι φόρμα μας βολεύει.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 45 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 4

Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και την κουβερτούρα για την ganache και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω στο γλυκό που έχουμε ξεφορμάρει. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει και αφήνουμε να κρυώσει για να κόψουμε και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *