Loader

Σκορδοριγανάτο αρνί με ντομάτα

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 φλ.αρνί από αυτό που περίσσεψε
2    κουταλιές λάδι
5σκελ.σκόρδο  ξεφλουδισμένες
1κ.σ.ρίγανη
αλατοπίπερο
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι ζωμό από κοτόπουλο ή λαχανικά
1 κουταλιά πελτέ

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ροδίζουμε το αρνάκι απ' όλες τις πλευρές και το βάζουμε στην άκρη.Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα σκόρδα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό στον οποίο έχουμε διαλύσει μέσα τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σιγοβράζουμε μισή ώρα.Προσθέτουμε το κρέας, σκεπάζουμε και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά . Γυρνάμε κανά δυο φορές τα κομμάτια προσθέτοντας λίγο ζωμό αν χρειαστεί.Σερβίρουμε ζεστό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *