Loader

Σκορδολεμονάτο χοιρινό με τσίπουρο

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

800γρ.χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους

Λάδι

1/3φλ.τσίπουρο

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

2κλωνάρια θυμάρι , τα φύλλα του

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα παντού. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το τσίπουρο και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο, το θυμάρι και νερό χλιαρό να καλύψει τα κομμάτια. Σιγοβράζουμε 40 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε με ρύζι, τηγανητές ή ψητές πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *