Loader

Σκορδαλιά φάβας

2013-07-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2φλ.φάβα
1φλ.νερό
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φύλλα δάφνης
3σκελ.σκόρδο
1/φλ.κόκκινο κρασί
1κ.γλ.ρίγανη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη φάβα, το νερό ,τα φύλλα δάφνης, το κρεμμύδι, λίγο λάδι και το αλατοπίπερο. Τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά τακτά διαστήματα σε χαμηλή και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι χλιαρό, όπως κάνουμε και με το ριζότο κάθε φορά που το πίνει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την μεταφέρουμε στο multi μαζί με λίγο λάδι ακόμα, το κρασί, τις σκελίδες του σκόρδου, λίγο αλάτι και τη ρίγανη. Τα πολτοποιούμε και σερβίρουμε αμέσως ή την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.