Loader

Σκορδαλιά φάβας

2013-07-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:30 ω
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2φλ.φάβα
1φλ.νερό
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Λάδι
Αλατοπίπερο
2φύλλα δάφνης
3σκελ.σκόρδο
1/φλ.κόκκινο κρασί
1κ.γλ.ρίγανη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη φάβα, το νερό ,τα φύλλα δάφνης, το κρεμμύδι, λίγο λάδι και το αλατοπίπερο. Τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά τακτά διαστήματα σε χαμηλή και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι χλιαρό, όπως κάνουμε και με το ριζότο κάθε φορά που το πίνει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την μεταφέρουμε στο multi μαζί με λίγο λάδι ακόμα, το κρασί, τις σκελίδες του σκόρδου, λίγο αλάτι και τη ρίγανη. Τα πολτοποιούμε και σερβίρουμε αμέσως ή την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *