Loader

Σκορδαλιά με πατάτα και αμυγδαλόψιχα

2014-03-25
  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

25/3/14

Τι άλλο; Σκορδαλιά αφού η μέρα το επιτάσσει . Σκορδαλιά με πατάτα και αμυγδαλόψιχα και ψητό σκόρδο για πιο ελαφριά γεύση! Χρόνια πολλά σε όλους! Καλά να περάσετε ότι και να κάνετε!

skordpotalmond (1)

Συστατικά

  • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 100gr. Αμυγδαλόψιχα
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το ψήσιμο του σκόρδου και το σερβίσμα
  • 100gr. Γιαούρτι στραγγιστό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό, τις καθαρίζουμε ,τις κόβουμε σε κομμάτια και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το σκόρδο από τα πολλά εξωτερικά φλούδια και το τυλίγουμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο μαζί με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Αφού κρυώσει πιέζουμε με τα χέρια μια μια τις σκελίδες ή όλο μαζί το κεφάλι ώστε να αφαιρέσουμε την ψημένη ψίχα του.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε την αμυγδαλόψιχα σε αντικολλητικό ταψί και την ψήνουμε για 1-3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χρυσίζει. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 4

Βάζουμε στο multi τις πατάτες, το σκόρδο, την αμυγδαλόψιχα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι, χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο , ανάλογα τα γούστα.

Βήμα 5

Την σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου ραντίζοντας από πάνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *