Loader

Σκεπαστή αραβική πίτα με τυριά

2013-07-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

30 ντοματίνια κομμένα στη μέση

4αραβικές πίτες μεσαίες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

1φλ.ανθότυρο θρυμματισμένη

1/2φλ.καλαμπόκι από κονσέρβα στραγγισμένο

4φέτες ένταμ ή έμμενταλ

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα ντοματίνια και την πιπεριά. Τα αφήνουμε 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να φύγουν τα πολλά υγρά. Ρίχνουμε το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ανθότυρο και τη φέτα. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κατόπιν πλένουμε το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο λάδι. Το βάζουμε να ζεστάνει και ρίχνουμε μέσα μια πίτα την οποία καλύπτουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και μια φέτα τυρί του τοστ. Μόλις ψηθεί ελαφρά από κάτω την τοποθετούμε σε πιάτο και ψήνουμε μια δεύτερη πίτα. Την βγάζουμε από το τηγάνι και την βάζουμε με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις άλλες 2 πίτες. Τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 5 λεπτά ,αφού έχουμε τοποθετήσει από πάνω άλλη μια φέτα τυρί. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *