Loader

Σιροπιαστή καρυδόπιτα με σοκολάτα

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

4αυγά
1φλ.ζάχαρη
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
1φλ.καρύδια  χοντροκοπανισμένα
150γρ.κουβερτούρα τριμμένη
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ΄
Βούτυρο για το ταψί
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2φλ.ζάχαρη
1 1/2φλ.νερό
1ξυλαράκι κανέλλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και τα καρύδια. Το προσθέτουμε στο κάδο του μίξερ μαζί με την τριμμένη σοκολάτα. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο πυρεξάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το χαράζουμε σε μερίδες. Βγάζουμε την κανέλλα από το κατσαρολάκι με το σιρόπι και το περιχύνουμε στο ζεστό γλυκό σιγά σιγά να πάει παντού. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Σιροπιαστή καρυδόπιτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *