Loader

Σβίγγοι

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 1/2φλ.νερό
1 1/2φλ.αλεύρι
Ξύσμα λεμονιού
1/2φλ.βούτυρο
Λάδι για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1φλ.ζάχαρη
1ξυλάκι κανέλας
4-5 καρφάκια γαρύφαλλου
1φλ.νερό
1/2φλ.μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Το ζεσταίνουμε πολύ λίγο , ίσα να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύουντας καλά με τον αυγοδάρτη ώστε να μην σβολιάσει. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι. Τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ βάζουμε σε άλλο κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράζει μέχρι να μελώσει. Περιχύνουμε με αυτό τους σβίγγους και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *