Loader

Σαλτσούλα για τη μακαρονάδα με καβουράκια

2013-09-05
saltsoulagiatimakaronadamekavourakiasaltsoulagiatimakaronadamekavourakia2
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

05/09/13

Νομίζω πάει χρόνος από τότε που σας είχα πει, για τη μακαρονάδα του αγαπημένου μου

Αυτή τη γιατρευτική  μακαρονάδα που κάνει καλό στο στομάχι έπειτα από συνεχόμενα φαγοπότια (βλέπε Χριστούγεννα, Πάσχα), μετά από διακοπές όπου έχουμε βαρεθεί τα φαγητά των εστιατορίων αφενός και αφετέρου επιστρέφουμε σπίτι αρκετά αργά για άλλες επιλογές και γενικότερα η μακαρονάδα του καλού μου!

Είναι αυτή η μια μέρα την εβδομάδα που στα πολύ γρήγορα έχουμε ζεστό σπιτικό φαγάκι.

Εκείνος λιτός στα υλικά, κατά τις προτιμήσεις του, εγώ ,η ίδια η cookmania να θέλω να δημιουργήσω και να ευχαριστήσω και κάπου εκεί αρχίζει ο προβληματισμος.

Τι θα φάμε σήμερα; Ή μάλλον πως θα φάμε σήμερα την μακαρονάδα; (εμείς, εσείς, και κυρίως ο κύρης του σπιτιού).

Τροποποιώντας λοιπόν λίγο την κλασική σάλτσα ντομάτας με ζυμαρικά και τηγανητά λουκανικάκια κοκτέιλ , για συνοδευτικό ,προέκυψε ως πιο καλοκαιρινό, αυτή η σαλτσούλα και τα βραστά καβουράκια!!

Και επειδή καμιά φορά την τσιμπάω στο Tabasco, είπα να δοκιμάσω την τύχη μου (από αυτά που θα ακούσω) με τα φρέσκα τσίλι (που έχω βάλει σε ΟΛΑ τα φαγητά μας αυτή την εβδομάδα)!

Συστατικά  

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

½ κουταλιά της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Τσίλι πιπεριά, όσο αντέχουμε

1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα

1 φλιτζάνι καλής ποιότητας χυμός ντομάτας

Μια πρέζα ζάχαρη

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Λίγο νερό από αυτό που θα βράσουν τα καβούρια μας

Καβούρια κατευθείαν από την κατάψυξη

Ζυμαρικά της αρεσκείας μας

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε τα καβούρια κατευθείαν από την κατάψυξη σε μπόλικο νερό που βράζει, μαζί με λίγο λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά.

Βήμα2

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και την τσίλι πιπεριά για 2 λεπτά.

Βήμα3

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας και λεμονιού, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσουν και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα4

Αφήνουμε να εξατμισθεί λίγο το αλκοόλ και ρίχνουμε μια κουταλιά μεγάλη, για το σερβίρισμα της σούπας, νερό από αυτό που θα βράζουν τα καβούρια. Σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα5

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σερβίρουμε με μπόλικη σαλτσούλα και τα καβούρια !

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.seasaltwithfood.com/2012/02/spaghetti-with-dungeness-crab.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *