Loader

Σαλάτα antipasto

2013-06-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

Συστατικά  

 

1φλ.μαρούλι ή άλλη πράσινη σαλάτα ψιλ/νη

1/4φλ.ντοματίνια κομμέναα στη μέση

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

10ελιές Καλαμών

1/3φλ.προσούτο ή σαλάμι αέρος ή άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας

1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλ/νη

1/2φλ.ανάμικτό τουρσί

1/2αγγούρι κομμένο σε ροδέλες

1/4φλ.μοτσαρέλα τριμμένη

2κ.σ.λάδι

1κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ ή άλλη σαλατιέρα το τουρσί, την πιπεριά Φλωρίνης, το αγγούρι, τα ντοματίνια, τις ελιές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το ξύδι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή όλο το βράδυ. Την επόμενη διασκορπίζουμε μεταφέρουμε το μείγμα σε πιάτο που έχουμε διασκορπίσει το μαρούλι και ρίχνουμε από πάνω το αλλαντικό που θα χρησιμοποιήσουμε και το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.