Loader

Σαλάτα με μοσχάρι και παρμεζάνα

2013-07-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1 μεγ.μπωλ ανάμεικτη πράσινη σαλάτα(ρόκα,σγουρή σαλάτα κλπ)

250γρ.μοσχάρι ψημένο*

1 κρεμμύδι ξερό μικρό

1/4φλ.κρασί λευκό

1κγλ.θυμάρι

4κ.σ.ξύδι Balsamico

100γρ.παρμεζάνα φλούδες

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

*To μοσχαράκι που χρησιμοποίησα ήταν από το ψητό της προγούμενης μέρας που περίσσεψε. Μπορείτε να κάνετε και εσείς το ίδιο όπως και αν το είχατε μαγειρέψει. Η μυρωδιά από το θυμάρι και το balsamico είναι αρκετά έντονη ώστε να κρύψει τις υπόλοιπες Μην αφήνετε τίποτα ανεκμετάλευτο και κυρίως μην πετάτε φαγητά.Όλα κάτι μπορούν να γίνουν :))

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβετε το κομμάτι το μοσχάρι και το κρεμμύδι σε ξύλο κοπής σε πολυ λεπτά φετάκια το κρέας και τελειώς ψιλοκομμένο το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε το κρεμμύδι και τις φέτες του κρέατος για λίγα λεπτά. Σβήστε με το κρασί,αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το θυμάρι.Ρίχνετε το ξύδι,ανακατεύετε και κατεβάστε το από τη φωτιά. Βάλτε σε πιάτο τη σαλάτα και ραντίστε την με ελάχιστο ελαιόλαδο. Περιχύστε με το μείγμα του κρέατος και γαρνίρετε με φλούδες παρμεζάνας. Καλή σας όρεξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *