Loader

Σαλάτα βλίτα σπέσιαλ

2013-06-30
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1κιλό βλίτα
2αυγά βρασμένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα
Το χυμό 1 λεμονιού
1κ.σ.ξύδι
1κ.γλ.ζάχαρη
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1πατάτα
2κ.σ.κάππαρη

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα χόρτα και τα βράζουμε. Βράζουμε και την πατάτα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε σαλατιέρα βαθιά τα βλίτα και τα κόβουμε. Κόβουμε σε κυβάκια την πατάτα και την ρίχνουμε και αυτήν στην σαλατιέρα. Προσθέτουμε την κάππαρη, το ασπράδι του αυγού και τον κρόκο ξεχωριστά ψιλοκομμένα. Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε το λάδι, το ξύδι, το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το λιωμένο σκόρδο και την μουστάρδα. Ανακινούμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.