Loader

Σαγανάκι φλαμπέ με προσούτο

2013-06-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

100γρ.κεφαλοτύρι (μια χοντρή φέτα)
50γρ.προσούτο κομμένο σε κυβάκια
Λάδι
Θυμάρι
Τσίπουρο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κυβάκια από το προσούτο. Τοποθετούμε ανάμεσα από τα κυβάκια το κομμάτι του τυριού και το αφήνουμε 2-3 λεπτά. Το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το τσίπουρο που το έχουμε βάλει σε ένα φλιτζάνι και όχι αμέσως από το μπουκάλι και με τον αναπτήρα ανάβουμε φωτιά. Την σβήνουμε προσεχτικά είτε βάζοντας πάνω στο σκεύος ένα καπάκι είτε περιμένοντας να σβήσει μόνη της αν δεν το φοβόμαστε ή το έχουμε κάνει. Η ποσότητα του αλκοόλ είναι μικρή γι΄αυτό και δεν θα διαρκέσει πολύ ώρα η φωτιά. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε το σαγανάκι μας αμέσως.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *