Loader

Σάμαλι με ταχίνι και μέλι

2015-04-06
  • Ποσότητα: 12 κομμάτια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/4/15

Σάμαλι με ταχίνι και μέλι, γλύκισμα παραδοσιακό με την πινελιά του ZannetCooks.

samalitahini (3) samalitahini (5)

Συστατικά  

250gr. Σιμιγδάλι ψιλό

300gr. Γιαούρτι

½ φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

1 κουταλιά του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

1 κουταλιά του γλυκού σόδα

½ φλιτζάνι ζάχαρη

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι νερό

Ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το γλυκό και το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί.

Βήμα 2

Απλώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα και το ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Βράζουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 4

Βγάζουμε το ζεστό γλυκό από το φούρνο και με ένα βρεγμένο μαχαίρι το κόβουμε σε κομμάτια. Σιροπιάζουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να το απορροφήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *