Loader

Ρώσικο πλοφ με ξερά φρούτα και αυγά

2014-05-12
  • Servings: 2
  • Prep Time: 25λ
  • Cook Time: 60λ
  • Ready In: 1:25 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

17/5/14

Ρώσικο πλοφ με ξερά φρούτα και αυγά η πρόταση μας σήμερα. Στην πραγματικότητα είναι ένα λατρεμένο πιάτο του Ουζμπεκιστάν αλλά γενικότερα ιδιαίτερα διαδεδομένο και αγαπημένο σε όλη την πρώην Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία. Μαγειρεύεται σε λίπος αρνιού με πολλά κρεμμύδια και καρότα αλλά οι παραλλαγές, στο κρέας ειδικά, είναι πραγματικά πολλές από τόπο σε τόπο. Το δικό μας πλοφ δεν έχει κρέας, αλλά πολλα ξερά φρούτα που δίνουν την γλυκύτητα τους και αυγά, για να μην ξεχνάμε το αφιέρωμα αυτής της εβδομάδας. Δοκιμάστε το, για εγγυημένα αποτελέσματα σε κάθε τραπέζι σας, απλό ή επίσημο.

eggplov (3) eggplov (6)

Ingredients

  • 2/3 του φλιτζανιού basmati ή άλλο αρωματικό ρύζι (μουλιασμένο αποβραδίς σε μπόλικο νερό ή τουλάχιστον 2 ώρες πριν το μαγείρεμα)
  • 2-3 αυγά βραστά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα κρεμμύδια (το λευκό μέρος), πολύ ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • ½ κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 της κουταλιάς της σούπας κόλιανδρος σκόνη
  • ½ φλιτζάνι διάφορα ξερά φρούτα (βερίκοκα, σταφίδες, δαμάσκηνα ή ότι μας αρέσει), ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το ginger και τη σκόνη κόλιανδρου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα ξερά φρούτα και νερό να καλύψει όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Step 2

Σουρώνουμε το ρύζι και το μεταφέρουμε στο σκεύος μας μαζί με νερό που να τα καλύπτει επιπλέον 2 δάχτυλα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο , ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και κλείνουμε με καπάκι. Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου, παρά μόνο ανακινούμε ελαφρά αν χρειαστεί.

Step 3

Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε 10 λεπτά το φαγητό να σταθεί με μια καθαρή πετσέτα ανάμεσα από το σκεύος και το καπάκι. Το σερβίρουμε ζεστό τοποθετώντας τα αυγά από πάνω, κομμένα ανάλογα τα γούστα και μπόλικο μαϊντανό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *