Loader

Ρύζι φούρνου

2013-08-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

Λάδι
Αλατοπίπερο
1σκελ.σκόρδο
1κόκκινη πιπεριά από βάζο
5-6λιαστές ντομάτες
1κρεμμύδι
1/2φλ.κρασί λευκό
1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
1μεγάλη ντομάτα τριμμένη
3φλ.ρύζι βρασμένο
2αυγά χτυπημένα
1φλ.ρεγκάτο τριμμένο
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τις λιαστές ντομάτες στο multi και τα πολτοποιούμε. Τα σοτάρουμε με λαδάκι σε ένα κατσαρολάκι και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα αυγά, το ρύζι, το ρεγκάτο και το ζαμπόν και το απλώνουμε ομοιόμορφα σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά πυρεξάκι. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *