Loader

Ρολό κιμά με μελιτζάνες και καπνιστό τυρί

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:25 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 15
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

15 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ

700γρ.μοσχαρίσιος κιμάς

2αυγά χτυπημένα

Αλατοπίπερο

2/3φλ.φρυγανιά τρίμμα

Λάδι

1κ.σ.ρίγανη

1κρεμμύδι τριμμένο

1σφηνάκι ούζο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Λάδι

Αλατοπίπερο

Χυμό 1 λεμονιού

2κ.σ.μουστάρδα

1κ.σ.ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3μελιτζάνες αργίτικες κομμένες σε μικρά κυβάκια

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.καπνιστό τυρί

2κ.σ.βασιλικός ξερός

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλάθουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το αλατοπίπερο, το ούζο, λίγο λάδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και το κρατάμε στο ψυγείο. Βάζουμε σε βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακινούμε. Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι τα κυβάκια της μελιτζάνας και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από τη σάλτσα μουστάρδας. Βάζουμε σε μια λαδόκολλα τον κιμά και πιέζοντας τον με τα χέρια δημιουργούμε ένα μακρόστενο κομμάτι κιμά. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και το κλείνουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και το αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μουστάρδα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *