Loader

Ρολό κιμά με μελιτζάνες και καπνιστό τυρί

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:25 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 15
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

15 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ

700γρ.μοσχαρίσιος κιμάς

2αυγά χτυπημένα

Αλατοπίπερο

2/3φλ.φρυγανιά τρίμμα

Λάδι

1κ.σ.ρίγανη

1κρεμμύδι τριμμένο

1σφηνάκι ούζο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Λάδι

Αλατοπίπερο

Χυμό 1 λεμονιού

2κ.σ.μουστάρδα

1κ.σ.ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3μελιτζάνες αργίτικες κομμένες σε μικρά κυβάκια

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.καπνιστό τυρί

2κ.σ.βασιλικός ξερός

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλάθουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το αλατοπίπερο, το ούζο, λίγο λάδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και το κρατάμε στο ψυγείο. Βάζουμε σε βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακινούμε. Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι τα κυβάκια της μελιτζάνας και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από τη σάλτσα μουστάρδας. Βάζουμε σε μια λαδόκολλα τον κιμά και πιέζοντας τον με τα χέρια δημιουργούμε ένα μακρόστενο κομμάτι κιμά. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και το κλείνουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και το αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μουστάρδα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *