Loader

Ρολό κιμά με λαχανικά και γραβιέρα

2013-06-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1κιλό μοσχαρίσιο κιμά
5κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
3φέτες μπέικον κομμένες σε κυβάκια
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
1ντομάτα κομμένη στα 4
1ματσάκι μαιντανός χοντροκομμένος
1/2φλ.κόκκινο κρασί
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.σ.μουστάρδα
4κ.σ.γραβιέρα τριμμένη
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια
1καρότο μεγάλο σε μπαστουνάκια
1πιπεριά πράσινη σε μπαστουνάκια
150γρ.γραβιέρα σε μπαστουνάκια

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει. Βάζουμε στο multi την ντομάτα, το κρασί και τον μαιντανό και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τον κιμά , το κρεμμύδι, το μείγμα του μαιντανού, το μπέικον, την μουστάρδα, τη φρυγανιά, την τριμμένη γραβιέρα, την ρίγανη και αλατοπίπερο. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Τουλάχιστον μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ανοίγουμε πάνω του το μείγμα του κιμά σε τετράγωνο σχήμα. Τοποθετούμε μέσα τα υλικά της γέμισης ομοιόμορφα αφήνοντας τριγύρω κενό 2 δάκτυλα. Ανασηκώνουμε τη λαδόκολλα από πάνω και από κάτω ώστε να κλείσουμε τον κιμά σε ρολό ευκολότερα. Πιέζουμε τις άκρες του ρολού να κλείσουν καλά ώστε να μην μας φύγουν τα υλικά και κλείνουμε καλά και τη λαδόκολλα. Βάζουμε το ρολό μας στη γάστρα και το ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα με το καπάκι κλειστό. Στη συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι καθώς και τη λαδόκολλα ώστε να ροδοκοκκινήσει ο κιμάς μας, περίπου 30 λεπτά, αφού πρώτα αλείψουμε το ρολό με λίγο λάδι. Σερβίρουμε το ρολό σε πιατέλα κομμένο σε ροδέλες και σερβίρουμε με πουρέ από φρέσκιες πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *