Loader

Ρολάκια μελιτζάνας με φέτα ανθότυρο και σάλτσα

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

100γρ.φέτα θρυμματισμένη

100γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο

1αυγό

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.ρίγανη

1κ.γλ.πάπρικα

1κ.γλ.δυόσμος ξερός

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.ρίγανη

1μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1σκελ.σκόρδο λιωμένη

1 πρέζα ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

Γκούντα τριμμένο

Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις κρατάμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο νεράκι. Σιγοβράζουμε περίπου 15 λεπτά και την κρατάμε στην άκρη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση. Παίρνουμε μια μια μελιτζάνα και τοποθετούμε στην άκρη από μια κουταλίτσα. Την κάνουμε ρολό και την ακουμπάμε σε ταψάκι που έχουμε καλύψει με τη μισή σάλτσα. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και λίγη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25-30 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *