Loader

Ριζότο με κόκκινο κρασί,μήλο και μοσχαρίσια μπριζόλα που έμεινε

2013-12-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

3/12/13

Μήνας γιορτών και γενεθλίων ο Δεκέμβρης. Πολλές οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις, πολύς κόσμος, πολύ φαγητό, πολύ έξω από το σπίτι. Μου έρχονται όλα λίγο πολύ, πολλά και προσπαθώ να το διαχειριστώ. Βλέπετε δεν είναι μόνο ότι έχω γίνει πολύ σπιτόγατα (τα βράδια ,γιατί τα πρωινά παίρνω τους δρόμους με τα ποδαράκια μου και πάω παντού) είναι και ότι ονειρεύομαι το κρεβατάκι μου από την ώρα που θα φάω το βραδινό μου γεύμα και φυσικά θα βάλω τις πιτζάμες μου. Πολύ χουχούλιασμα αυτός ο χειμώνας, δεν μου κάνει καθόλου αίσθηση να βγω βράδυ για κανένα λόγο όμως.

Χειμώνας για καλό σπιτικό φαγάκι , λίγο κρασάκι και καλή παρέα σπίτι, το καλύτερο μου. Για σήμερα ετοίμασα αυτό το ριζότο, που δεν θέλω να σας ξενίσει καθόλου το μήλο γιατί θα δείτε ότι πραγματικά του πάει πολύ. Αν πάλι είναι πολύ για εσάς, απλά το αφαιρείτε.

Ριζότο με κόκκινο κρασί,  μήλο και μοσχαρίσια μπριζόλα που έμεινε για να κάνουμε και λίγο οικονομία στην κουζίνα μας, τώρα που μπήκαμε στις γιορτές και στα έξοδα για τα καλά. Καλή απόλαυση φίλοι μου!

Συστατικά  

5 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών (εγώ έβαλα ζωμό από χωριάτικο κοτόπουλο που είχα φυλάξει στην κατάψυξη), ζεστός ή χλιαρός

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια

1 φλιτζάνια ρύζι για ριζότο, της αρεσκείας μας

1 μέτριο μήλο κομμένο σε κυβάκια

½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Αλατοπίπερο

2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

1 φλιτζάνι μοσχάρι (από μπριζόλα έβαλα εγώ ή ότι έχουμε σε κρέας που έμεινε) ψιλοκομμένο

Μαιντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να γυαλίσει και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε το ¼ του ζωμού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί, για 20 λεπτά περίπου, συμπληρώνοντας κάθε φορά που τον απορροφά, λίγο ζωμό. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε το μήλο και τη μια κουταλιά τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το κρέας , ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το σερβίρουμε ζεστό μοιράζοντας το υπόλοιπο τυρί κρέμα και διασκορπίζοντας από πάνω μπόλικο μαϊντανό.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.cakenknife.com/red-wine-risotto-steak/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *