Loader

Βλίτα με κρούστα γιαουρτιού

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

2 ½ φλ.βλίτα βρασμένα και κομμένα

1πράσο κομμένο σε ροδέλες

1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο

5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.δυόσμος ξερός

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

200γρ.γιαούρτι

250γρ.ανθότυρο

Αλατοπίπερο

1/3φλ.γάλα

1αυγό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Ρίχνουμε τα βλίτα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δυόσμο. Ανακατεύουμε κι αφού λαδώσουμε ένα πυρέξ μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Βάζουμε στο multi όλα τας υλικά για την κρούστα και τα χτυπάμε ώστε να έχουμε ένα λείο μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα γιαουρτιού πάνω στα υπόλοιπα υλικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *