Loader

Ρεβύθια με χόρτα αυγολέμονο

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

300γρ.ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς

Λάδι

Αλατοπίπερο

600γρ.διάφορα ήμερα χόρτα κομμένα με τα δάκτυλα

1κρεμμύδι ξερό τριμμένο

2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να

2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

2κ.σ.μαιντανός ψιλοκομμένος

2αυγά

Χυμός από 2 λεμόνια

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης της συσκεύης σας. Εναλλακτικά βράζουμε 20 λεπτά τα ρεβύθια και τα ξαφρίζουμε. Αχνίζουμε τα χόρτα σε άλλη κατσαρόλα με λίγο νερό. Στη συνέχεια βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα χόρτα, τον άνιθο, τον μαιντανό και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με λάδι και προσθέτουμε τα ρεβύθια. Ρίχνουμε 2 ½ φλ.χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε περίπου 1 ½ ώρα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας καλά τα αυγά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε κουταλιές από το ζούμί της σούπας και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στη σούπα ανακατεύοντας γρήγορα. Κλείνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *