Loader

Ρεβιθοσαλάτα με αυγά και dressing πορτοκαλιού

2014-05-12
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 10λ
  • Ready In: 25λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.8 / 5)

4.8 5 4
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

4 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

12/5/15

Ρεβιθοσαλάτα με αυγά και dressing πορτοκαλιού για να ξεκινήσει και αυτή η εβδομάδα φίλοι μου, με το μικρό μας αφιέρωμα στο πως φάγαμε τα αυγά του Πάσχα. Ή μάλλον, πως έφαγα, μιας και ο καλός μου δεν τα τιμάει και ιδιαίτερα. Φέτος αρνήθηκα κατηγορηματικά να βάλω άλλα αυγά στο σπίτι, πέρα από 8 που έβαψα μόνη μου και άλλα 4 που είχα αγοράσει νωρίτερα από την Μεγάλη Πέμπτη, από την «αυγουλού» της λαϊκής, για πασχαλινό décor στο σπίτι. Συν ένα που ήταν το τυχερό μου φέτος και δεν έσπαγε με τίποτα, στο σύνολο 13 και ευτυχώς που μου έσπασε ένα στο βάψιμο και δεν ήταν γρουσούζικος ο αριθμός. Αν στο δικό σας σπίτι δεν έμεινα αυγά, κρατήστε τις συνταγές που σας αρέσουν για την επόμενη χρονιά ή απλά βράστε φρέσκα!!

 

orangebasildressing (1) orangebasildressing (5)

Συστατικά  

Για τη σαλάτα:

1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα

1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο

200gr. σπανάκι ψιλοκομμένο

4 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες ή όπως μας αρέσουν

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Για το dressing:

¼ του φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο

Αλάτι και πιπέρι, φρεσκοτριμμένα

2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Χυμός 1 μικρού πορτοκαλιού

¼ της κουταλιάς του γλυκού θυμάρι ξερό

¼ της κουταλιάς του γλυκού βασιλικός ξερός

1 κουταλιά του γλυκού μηλόξιδο

¼ της κουταλιάς του γλυκού καστανή ζάχαρη ή ότι έχουμε

Λίγο μπούκοβο ή τσίλι σκόνη (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:

2-3 βραστά αυγά, ψιλοκομμένα

Method

Step 1

Για τη σαλάτα: Ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το σπανάκι και το κολοκυθάκι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και αλατοπιπερώνουμε.

Step 2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα κρατάμε στην άκρη.

Step 3

Για το dressing: Εντωμεταξύ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το dressing με μιξεράκι χειρός, πιρούνι ή στο multi.

Step 4

Για το σερβίρισμα: Μεταφέρουμε το μείγμα λαχανικών σε βαθύ πιάτο ή πιατέλα και ακουμπάμε πάνω τα αυγά, όπως προτιμάμε. Περιχύνουμε με το dressing και σερβίρουμε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *