Loader

Ρεβίθια και μανιτάρια κάρυ

2016-04-24
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

28/4/16

Ένα απλό πιάτο ινδικής κουζίνας σήμερα στο τραπέζι μας. Ρεβίθια και μανιτάρια κάρυ που θα ξετρελάνει τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων και αυτούς που νηστεύουν μαζί μας αυτή την εβδομάδα.

currychick (1) currychick (6)

 

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλιά του γλυκού garam masala (ινδικό μπαχαρικό)
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλιτζάνι υγρό από τα ρεβίθια
  • ½ κιλό μανιτάρια λευκά ή καφέ μανιτάρια κομμένα στα 4
  • ½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Αλατοπίπερο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και ρίχνουμε το κύμινο, το κάρυ και το garam masala για ½ λεπτό. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 2

Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το καγιέν, το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο στο νερό των ρεβιθιών(από το νερό που έβρασαν ή από τα το υγρό της κονσέρβας).

Βήμα 4

Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να μείνουν με τη σαλτσούλα τους. Σερβίρουμε αμέσως με λευκό ή αρωματικό ρύζι και με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *