Loader

Πρωτοχρονιάτικη πίτα φόρμας

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

6χωριάτικα φύλλα

4αυγά χτυπημένα

200γρ.γιαούρτι

250γρ.βούτυρο λιωμένο

3πιπεριές χρωματιστές ψιλ/νες

300γρ.λουκάνικα κοκτέιλ ψιλ/να

80γρ.φέτα θρυμματισμένη

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

250γρ.γκούντα τριμμένο

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ τα λουκανικάκια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Χτυπάμε καλά τα αυγά με το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Το ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα τυριά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και απλώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους. Ρίχνουμε το 1/3 της ζύμης και το απλώνουμε καλά. Απλώνουμε ένα φύλλο ακόμα, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε άλλο 1/3 της γέμισης. Συνεχίζουμε με το 4ο φύλλο , βουτυρώνοντας το και ρίχνοντας την γέμιση που έμεινε. Τέλος απλώνουμε τα τελευταία 2 φύλλα βουτυρωμένα ανάμεσα και γυρίζουμε τις άκρες όμορφα προς τα μέσα. Ραντίζουμε με το βούτυρο που έμεινε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και την ξεφορμάρουμε όπως και ένα κέικ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *